RajakivenKiertäjät

Ajankohtaista

5.8.2017

Tietopaketti uudelle partiolaiselle

Jos partion aloittaminen kiinnostaa, kurkkaa täältä vastauksia yleisimpiin kysymyksiin!

Mitä partiossa tehdään?

Partiossa voi tehdä melkein mitä vain! Toimintaa ohjaavat partion kasvatustavoitteet ja partio-ohjelma, jotka ovat jokaisella ikäkaudella erilaisia. Partiossa opitaan erilaisia taitoja, toimitaan ryhmässä, koetaan elämyksiä ja otetaan vastuuta. Esimerkkejä eri ikäkausien toiminnasta ovat vaikkapa retkeily, askartelu, suunnistaminen, ensiaputaitojen harjoitteleminen, kotipaikkakuntaan tutustuminen, varainkeruu ja leikkiminen.

Miten löydän sopivan ryhmän ja sen kokousajankohdan?

Partion voi aloittaa milloin tahansa, mutta tavallisin aloitusajankohta on ekaluokalle mennessä. Ryhmät koostuvat pääasiassa samana vuonna syntyneistä partiolaisista. Myös vuotta nuorempien tai vanhempien ryhmään liittyminen on mahdollista, jos se on tarpeen esimerkiksi päällekkäisten harrastusten takia. Kaikkien ryhmien kokousajat sovitaan ryhmän kesken alkajaiskokouksessa maanantaina 21.8. klo 18 kololla eli Poikluoman seurakuntatalolla. Jos et pääse tuolloin paikalle, ilmoita kiinnostuksestasi ja sopivista kokouspäivistä lippukunnanjohtaja Salli Suomiselle.


Ketkä johtavat lasten ryhmiä?

Jokaisessa sudenpentujen ryhmässä eli laumassa on vähintään yksi 18 vuotta täyttänyt ja partiojohtajakurssin käynyt aikuinen. Lisäksi ryhmissä on yleensä nuorempia johtajia, eikä kukaan pääsääntöisesti vedä ryhmää yksin. Seikkailijoiden ja tarpojien ryhmien johtajat ovat ryhmänohjaajakurssin käyneitä ja ryhmillä on 18 vuotta täyttänyt partiojohtaja tukenaan.

Mitä partion harrastaminen maksaa?

Suomen Partiolaiset kerää vuosittain jäsenmaksun, jonka suuruus on noin 60 euroa. Jäsenmaksu mahdollistaa osallistumisen erilaisiin partiotapahtumiin, kuten retkille ja leireille, sekä oman ryhmän kokouksiin. Jäsenmaksu seuraavalle vuodelle maksetaan aina syksyisin. Partiolainen voi saada jäsenmaksuvapautuksen taloudellisin, terveydellisin ja sosiaalisin perustein. Jäsenmaksun lisäksi kuluja tulee retkien ja tapahtumien osallistumismaksuista sekä harrastusvälineiden hankinnasta, kuten partiopaita ja retkeilyvarusteet.

Palaa otsikoihinPoutapilvi web design Oy