RajakivenKiertäjät

Ohjeita partiopukeutumiseen

Partioasuun kuuluvat partiopaita, sininen hame, tummat sukkahousut, tummat kengät, partiovyö, väiski (sudenpennut) tai baretti (seikkailijat ja sitä vanhemmat) ja tietysti partiohuivi. Kylmällä ilmalla voi käyttää tummia hanskoja.

yleisohje1Partiopaidan vasen hiha on kaikilla ikäkausilla samanlainen. Ylimpänä on paikkakuntatunnus, joka määräytyy lippukunnan kotipaikan mukaan. Sen alla ovat Lounais-Suomen Partiopiirin tunnus ja Suomen Partiolaisten tunnus. Alimpana ovat lupausmerkit kuvan osoittamassa järjestyksessä.
vasenhiha1


Sudenpennut

Sudenpennut kiinnittävät oikeaan hihaan ikäkauden tervetuloa-merkin ja suoritetut jälkimerkit. Sudenpentujen partiopaita on muista ikäkausista poiketen tumma collegepaita.


sudarioikeahiha1

Seikkailijat

Seikkailijat kiinnittävät oikeaan hihaan suoritetut ilmansuuntamerkit. Niiden alle kiinnitetään väli-ilmansuunta-merkit ja taitomerkit. Sudenpentuikäkauden päätösmerkki kiinnitetään vasemman taskun alareunaan.


seikkailijaoikeahiha1


Tarpojat

Uuteen ikäkauteen siirryttäessä käytetään samaa partiopaitaaTarpojat kiinnittävät oikeaan hihaan tarppomerkit kuvan osoittamalla tavalla. Seikkailijaikäkauden päätösmerkki kiinnitetään vasempaan taskuun sudenpentumerkin yläpuolelle.


tarpojaoikeahiha1


Samoajat

samoaja kangasmerkki

Samoajat kiinnittävät tarpojaikäkauden

päätösmerkin vasempaan taskuun muiden päätösmerkkien yläpuolelle. Samoajan hihamerkki kiinnitetään oikeaan hihaan tarpojaikäkauden merkkien tilalle.


Vaeltajat


Vaeltajat vaihtavat samoajien hihamerkin tilalle vaeltajan hihamerkin. Edellisen ikäkauden päätösmerkki laitetaan aiempien tapaan vasempaan taskuun ylimmäiseksi.vaeltaja hiha

Partiojohtajakurssin suorittaneet käyttävät partiohuivissaan nahkaista osmonsolmua ja kiinnittävät pj-merkin vasempaan taskuun. Partiojohtajat saavat käyttää valkoista pillinarua ja sen päässä pj-pilliä.

Aikuiset


Aikuisilla ei ole omaa hihamerkkiä. Vaeltajaikäkauden päätösmerkki kiinnitetään vasempaan taskuun ja vanhemmat päätösmerkit otetaan pois.


Ohjeita ansiomerkkien kiinnittämiseen löydät Partiolaisten Ansiomerkit-oppaasta ja L-SP:n ansiomerkkioppaasta.

Etkö löytänyt tarvitsemaasi pukeutumisohjetta? Huomasitko ohjeissa virheen? Ota yhteyttä ylläpitoon.

Poutapilvi web design Oy